Search...

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ειδική φροντίδα για λιπαρό δέρμα


   


    Ο καθένας από μας έχει διαφορετική επιδερμίδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι τύπο δέρματος έχετε για να προσφέρετε τις σωστές θεραπείες στο δέρμα σας. Ποια είναι η ειδική φροντίδα για ένα λιπαρό δέρμα;

Χαρακτηριστικά λιπαρού δέρατος:

 Παρόλο που έχετε μόλις ξυπνήσει και ενώ είχατε χρησιμοποιήσει  τα κατάλληλα καλλυντικά, το δέρμα σας ακόμα γυαλίζει; Το μέτωπο, η μύτη, το πηγούνι παρουσιάζουν μαύρα στίγματα και ανοιχτούς πόρους; Το δέρμα σας έχει την τάση για ακμή, έχετε μερικά σπυράκια, ακόμη και στους ώμους και στο λαιμό; Τότε έχετε λιπαρό δέρμα επειδή υπάρχει υπερέκκριση σμήγματος.Το σμήγμα που εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες για να προστατεύει φυσιολογικά το δέρμα είναι υπερβολικό. Τα καλά νέα; Το λιπαρό δέρμα είναι πιο ανθεκτικό από τα άλλα είδη δέρματος, το λιπαρό δέρμα παραμένει νεανικό για περισσότερο χρόνο απ ΄ ότι οι άλλοι τύποι δέρματος.

Πρώτο βήμα:. Καθαρίστε σωστά το λιπαρό δέρμα. 

Για να καθαρίσετε το δέρμα σας και να αποφευχθεί η διαρροή του σμήγματος και τα σπυράκια ξεκινήστε επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα καθαρισμού. Πρωί και βράδυ χρησιμοποιήστε ένα ήπιο τζελ καθαρισμού ή ένα ειδικό σαπούνι και για να έχετε μια τέλεια επιδερμίδα χρησιμοποιήστε μία ειδική λοσιόν για λιπαρό δέρμα για να κλείσει τους πόρους. Αποφύγετε τα λιπαρά γαλακτώματα καθαρισμού ή προϊόντα με βάση την αλκοόλη, τα οποία, σε αντίθεση με τις προκαταλήψεις αυξάνουν την παραγωγής σμήγματος.

Δεύτερο βήμα: Ενυδατώστε το λιπαρό δέρμα.

 Χρησιμοποιήστε καλλυντικά με απαλή υφή (τζελ), που ενυδατώνουν την επιδερμίδα χωρίς να την βαραίνουν επίσης και προϊόντα που λειτουργούν σαν ένα σφουγγάρι, δηλαδή απορροφούν το σμήγμα και βοηθάνε να κρατήσουν την ισορροπία του δέρματος. Διαλέξτε προϊόντα που βασίζονται σε χαλκό, ψευδάργυρο, τα οποία είναι γνωστά για τις καθαριστικές τους ιδιότητες.

Τρίτο βήμα: Ειδική θεραπεία του λιπαρού δέρματος.

Εκτός από την καθημερινή φροντίδα, είναι σημαντικό  μια φορά ή δύο φορές την εβδομάδα να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα με ένα peeling. Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα καθαρίζετε το δέρμα σας με τη βοήθεια μιας αργιλώδους μάσκας (βασισμένη σε πηλό)


Μάσκα  με πράσινο άργιλο. Το πράσινο άργιλο απορροφά και ρυθμίζει το υπερβολικό σμήγμα. Αναμιγνύετε 3 κουταλάκια του γλυκού πράσινου αργίλου με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αφήστε το μίγμα να δράση για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μπάνιο με λίγο ξύδι. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό όταν κάνετε μπάνιο. Χαλαρώστε για 15 λεπτά πριν το ξέπλυμα με ζεστό νερό.

Αιθέρια έλαια. Εφαρμόστε καθημερινά στο δέρμα το εξής μίγμα: 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι σε 10ml φυστικέλαιο.

Για την καθημερινή φροντίδα: Ενυδατώνετε ειδικά το υπόλοιπο πρόσωπο, η υπερβολική λιπαρότητα είναι συνήθως στη μέση του προσώπου: μέτωπο, μύτη, πηγούνι. Χρησιμοποιήστε ελαφριές κρέμες, τζελ και λοσιόν. Όσον αφορά το μακιγιάζ επιλέξτε ένα υγρό μεικ απ. Από την άποψη των συστατικών επιλέξετε τα προϊόντα που βασίζονται σε οξέα φρούτων, ψευδάργυρο, άργιλο, καολίνη. Είναι απορροφητικά και αφήνουν μια ματ υφή στο δέρμα.
 
 
Πηγή:  http://beautygodness.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...