Search...

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μασάζ: Πόσο Αποτελεσματικό είναι Ενάντια στην Κυτταρίτιδα;


Το μασάζ είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο σημαντικά όπλα κατά της κυτταρίτιδας. Είναι δε ιδιαίτερα  ευεργετικό  είτε γίνεται με το χέρι είτε με μηχανικό τρόπο χρησιμοποιώντας κάποια κατάλληλη συσκευή μασάζ.

Οφέλη του μασάζ.
Τα οφέλη του μασάζ οφείλονται στις ακόλουθες  αλληλένδετες δράσεις που είναι εξαιρετικά σημαντικές στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας:

  • Δημιουργία υπεραιμίας
  • Κίνηση της λέμφου και διοχέτευση των τοξινών στο αίμα όπου μετά απομακρύνονται.
  • Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και
  • Μείωση του οιδήματος
Σύμφωνα επίσης με τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπειών η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν υπάρχει στάση ενέργειας στο σώμα μας. Η καθιστική ζωή και η λάθος διατροφή του σύγχρονου τρόπου ζωής έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού των γυναικών που σήμερα εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Με το μασάζ φέρνουμε κίνηση της βιοενέργειας οπότε έτσι επιτυγχάνεται ισορροπία της.

Πως;
Το μασάζ θα πρέπει να γίνεται πάντοτε από τα άκρα προς την καρδιά. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια και πιάνοντας όσο περισσότερο δέρμα ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα ανασηκώνουμε ελαφρά το δέρμα ασκώντας ελαφρά πίεση ταυτόχρονα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να περάσουμε αρκετές φορές όλην την περιοχή και μέχρι να παρατηρήσουμε υπεραιμία.  Η χρήση ενός ειδικού λαδιού με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια διευκολύνει το μασάζ και το πιο σημαντικό, ενισχύει τα αποτελέσματα του!

Επιλογές...
Αν και το μασάζ με το χέρι είναι αρκετά αποτελεσματικό εξαρτάται πολύ και από την σωστή τεχνική και από την διάρκεια της θεραπείας. Για πιο ενισχυμένο αποτέλεσμα η χρήση ειδικών συσκευών  με θερμική η μηχανική δράση  είναι καλύτερη επιλογή. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κυτταρίτιδα είναι αυτό της ενδερμολογίας (endermologie) που διαθέτουν πολλά ινστιτούτα αισθητικής.
Το πρόβλημα είναι  πως αυτές οι θεραπείες κοστίζουν αρκετά  και χρειάζεται συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πράγμα που ανεβάζει το συνολικό κόστος σημαντικά. Επιπλέον χωρίς κάποιες αλλαγές στο τρόπο ζωής η βελτίωση είναι προσωρινή και το πρόβλημα αργά η γρήγορα επανεμφανίζεται.
Ευτυχώς όμως,  για όσες δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για επαγγελματικές συνεδρίες, υπάρχουν στην αγορά  αρκετές ατομικές συσκευές μασάζ που προσομοιάζουν αρκετά την δράση των συσκευών ενδερμολογίας παρέχοντας μια εξαιρετικά αποτελεσματική αλλά και πολύ οικονομική λύση για μασάζ στο σπίτι.
Αυτές είναι αρκετά απλές και η λειτουργία τους βασίζεται σε μια βεντούζα που δημιουργεί ένα κενό αέρος προκαλώντας αναρρόφηση του δέρματος και των λιποκυττάρων κάνοντας ένα πολύ βαθύ και αποτελεσματικό μασάζ. Επειδή αυτές οι ατομικές συσκευές δεν είναι (ακόμα τουλάχιστον) ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό δεν είναι διαθέσιμες στα εμπορικά καταστήματα.
 
Πηγή:  http://www.e-kyttaritida.com/2011/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...