Search...

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Περιποίηση προσώπου στο σπίτι



Θέλετε να κρύψετε χρόνια από το πρόσωπό σας; Για να έχετε πάντα λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, δεν χρειάζεται να αφιερώσετε χρήμα και χρόνο στα ινστιτούτα ομορφιάς. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου στο μπάνιο σας, με 5 απλά βήματα.


Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Απαιτούμενος χρόνος: 25-30 λεπτά
Τι θα χρειαστείτε
Ήπιο καθαριστικό προσώπου
Scrub απολέπισης
Μία μάσκα προσώπου με βάση τον άργιλο (ανάλογα με τον τύπο δέρματος)
Ενυδατική κρέμα
Ζεστό νερό και μία πετσέτα

1. Καθαρισμός

Πλύνετε το πρόσωπο και τον λαιμό με ένα καλό καθαριστικό προσώπου για να αφαιρέσετε τις λιπαρές ουσίες και τη σκόνη. Μην παραλείψετε να αφαιρέσετε προσεκτικά το μακιγιάζ με κάποιο κατάλληλο προϊόν.

2. Απολέπιση

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και τρίψτε το scrub της επιλογής σας με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Αν έχετε μεικτό τύπο δέρματος, δώστε έμφαση στην περιοχή γύρω από τη μύτη και το μέτωπο, ενώ επιμείνετε στα σημεία που είναι λιπαρά. Τα προϊόντα απολέπισης συνήθως ξηραίνουν το δέρμα, γι’ αυτό ξεβγάλτε καλά.

3. Ατμός

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καθαρίσετε με ατμό το πρόσωπό σας. Μπορείτε να μουλιάσετε μία πετσέτα σε ζεστό νερό και να την πιέσετε στο πρόσωπό σας. Επαναλάβετε 2-3 φορές. Εναλλακτικά, βράστε νερό και στη συνέχεια καθίστε με το κεφάλι σκυμμένο πάνω από το νερό, έχοντας βάλει μία πετσέτα στο κεφάλι. Αφήστε τον ατμό να εισχωρήσει στους πόρους του δέρματος για 5 λεπτά. Προσοχή, όμως, να μην καείτε!

4. Μάσκα

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε μάσκα με βάση τον άργιλο. Για ξηρό δέρμα, προτιμήστε ένα ενυδατικό τζελ ή κρέμα προσώπου. Απλώστε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Κρατήστε την 10-20 λεπτά (εκτός κι αν το προϊόν αναγράφει στη συσκευασία διαφορετικό χρόνο χρήσης). Ξεβγάλτε καλά.

5. Ενυδάτωση

Τοποθετήστε μία απαλή ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Αποφύγετε τις κρέμες που περιέχουν ρετινόλη ή οξέα, καθώς θα απολεπίσουν υπερβολικά το δέρμα σας.

Πηγή:  http://www.mama365.gr/3706/peripoihsh-prosopoy-sto-spiti.html
Από την Julyne Derrick

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...